Je kent Il Tartufo waarschijnlijk als een gezellige Italiaanse delicatessenzaak in het centrum van Delft. Voor de coronacrisis was het al een redelijk druk bezochte winkel, maar nu staan er inmiddels lange rijen met mensen die Il Tartufo’s broodjes willen proeven. De reden? De TikTokfilmpjes van dochter Chiara.

Met zijn rood geblokte tafelkleden en Italiaans personeel is Il Tartufo echt een klein stukje Italië midden in Delft. Eigenaar Fabio runt samen met dochter Chiara de zaak. “Mijn ouders hadden een levensmiddelenwinkel in Italië”, vertelt Fabio. “Ik zei altijd dat ik écht iets anders ging doen, maar uiteindelijk valt de appel toch niet ver van de boom.”

Italiaanse producten

Fabio vertelt: “Toen ik jaren geleden vanuit Italië in Delft kwam, miste hier een goede Italiaanse winkel. Dus begonnen mijn toenmalige vrouw en ik er zelf één. Ik ging als kok aan de slag om de Italiaanse delicatessen te maken en Angela hielp in de winkel. We kopen van kleine Italiaanse producenten en gebruiken het liefst streekproducten. Zo komt de ham uit Parma en de olijfolie uit Sicilië.”

Delftenaren moesten wennen

De winkel werd goed ontvangen door Delftenaren, maar ze moesten ook een beetje wennen. “We moesten toen we net open waren wel uitleggen waar je onze producten voor kon gebruiken. Inmiddels zitten we hier al 20 jaar en staat er bijna elke dag een rij voor de winkel.”

Bekend van TikTok

Die rij is onder meer te danken aan de heerlijke producten, goede sfeer én de bekende TikTok filmpjes van Chiara, de dochter van Fabio en Angela. Zij is het brein achter de video’s. Chiara vertelt: “We maakten al langer filmpjes voor de zaak op Instagram. Toen ik tegen mijn ouders zei dat ik deze ook op TikTok kon zetten, vonden ze dat prima maar ze verwachtten er niet zoveel van.”

Dat hadden ze beter wel kunnen doen. Het effect van al die kijkers werd al snel duidelijk. “Na twee dagen stonden er ineens allemaal mensen voor de deur. Sommige kwamen helemaal vanuit Haarlem, Amsterdam en zelfs Eindhoven om bij ons producten te halen. Er komen ook mensen met een filmpje naar ons toe en zeggen: ‘ik wil dit broodje graag’. Dat is natuurlijk superleuk.”

Groot inkopen met hulp

Een winkel hebben die goed loopt, is natuurlijk fantastisch. Fabio: “Daar ben ik ook heel trots op. Het zorgt er wel voor dat ik soms groot moet inkopen. Hierbij helpt PIN Voorschot mij. Zij zorgen ervoor dat ik op een verantwoorde en makkelijke manier geld kan lenen. Met een zakelijke lening kan ik bijvoorbeeld onze voorraad financieren. Stel je voor: wij willen wijn inkopen voor kerst, dan kan dat best een groot bedrag zijn in één keer. Monique is ons contactpersoon bij PIN Voorschot. Zij regelt dan binnen een paar dagen dat het geld op onze rekening staat. Het werkt echt heel prettig.”

Dat het geld binnen twee werkdagen op je rekening staat, is niet het enige voordeel.”De aflossing gaat geheel automatisch via je pinautomaat. Superfijn, want je hebt dus geen omkijken naar de aflossing”, aldus Fabio.