Voor biertjes tappen en sfeer maken is geld nodig, werkkapitaal. Banken zijn niet zo dol op kredietverstrekking aan de horeca. Cafébaas Joris Mom heeft een slimme oplossing gevonden om toch een lening te krijgen en af te lossen: dankzij zijn pinapparaat. PIN Voorschot maakt het mogelijk.

Ierse gezelligheid in het hart van Heerlen, dat is Erin’s Isle Irish Pub. Stappers uit Heerlen en wijde omgeving in alle leeftijden vanaf 18 jaar weten uitstekend de weg te vinden naar de sfeervolle en huiselijke kroeg. Dit om te genieten van alle mooie dingen uit Ierland: traditionele whiskey’s en whisky’s, bieren van de tap en uit de fles. Maar ook van de live muziek en zang die er regelmatig te horen zijn. “Na een partnership van twee jaar ben ik sinds 2018 enig eigenaar van Erin’s Isle. De zaken gaan erg goed, vorig jaar heb ik 20 procent meer omzet gedraaid.”

Dat zegt trotse caféhouder Joris Mom. De mooie, maar warme zomer van vorig jaar heeft een luxeprobleem gecreëerd: meer bezoekers die meer verkoeling zochten in de vorm van een fris drankje. Maar tegen de groeiende vraag kon de bestaande koeling niet opboksen. “Dan kun je twee dingen doen: het assortiment inkrimpen of de koeling uitbreiden. Onze gasten waarderen de uitgebreide keuze die we bieden, dus daar wilde ik niet aan tornen. Dan liever investeren in extra koeling,” zegt Mom.

‘Financier de Groei van je Bedrijf’

De daarvoor benodigde € 10.000 had Mom niet op de plank liggen, dus toog hij naar de bank voor een lening. “Mijn aanvraag werd echter afgewezen, ondanks de goede groeicijfers die ik kon laten zien.” Op zoek naar een oplossing voor zijn financieringsbehoefte en om ook voor andere aspecten van het ondernemerschap inspiratie op te doen, heeft Mom deelgenomen aan de Masterclass ‘Financier de Groei van je Bedrijf’, georganiseerd door De Ondernemer.

Daar maakte hij kennis met PIN Voorschot, een slimme vorm van kredietverlening aan ondernemers en winkeliers. Het gaat om kortlopende microkredieten die afgelost worden door het automatisch incasseren van een percentage van de pinbetalingen aan de ondernemers. Boetevrij versneld aflossen is onderdeel van het concept. Mom: “De aanpak van PIN Voorschot was een verademing. Op een maandag raakte ik in gesprek, op de woensdag kwam er iemand langs voor de puntjes op de ‘i’ en op vrijdag had ik het geld op de rekening. Ideaal.”

Bonus bij snelle aflossing

De looptijd van Mom’s lening was 6 maanden. “Maar ik denk dat ik in minder dan vijf maanden zal hebben afgelost. Als je sneller afbetaalt, krijg je een bonus in de vorm van een lager rentepercentage. Dus dat is interessant. Aan het einde van de werkdag draai ik mijn pintransacties uit en ik kan precies zien welk bedrag is afgelost. Dat zie ik ook in mijn internetbankieren-omgeving. Bovendien krijg ik elke maand een overzicht van PIN Voorschot.”

Al met al is Mom erg goed geholpen door de mensen van PIN Voorschot. “Het ging gemakkelijk en snel. En ook positief dat ze bij mij kwamen in plaats van dat ik werd ontboden zoals banken dat doen. Ik weet zeker dat ik voor een nieuw krediet weer met PIN Voorschot in zee ga. Het is heel fijn om te weten dat de verdere groei van Erin’s Isle niet belemmerd hoeft te worden door kredietzorgen.”

Bekijk hier jouw mogelijkheden