1833201413426750
Bel ons Bel ons
088 3880 880
Pinvoorschot
Vrijblijvend aanvragen

PIN Voorschot ook in 2023 ‘de winkelbank’

Inflatie, energiecrises en personeelstekorten naast de strenge financieringsvoorwaarden van banken; het midden- en kleinbedrijf heeft het niet makkelijk. Gelukkig zet PIN Voorschot zich al ruim 7,5 jaar in met leningen aan het MKB. Oprichter Diederik Werdmölder en communicatiemanager Dwina Winter nemen ons mee in hun succesvolle aanpak.

‘Durf te ondernemen’ is het motto van PIN Voorschot. En ook het goede voornemen dat deze microkredietverstrekker wil meegeven aan MKB-ondernemers in de horeca en detailhandel. Winter: “Het nieuwe jaar ingaan met lef door te ondernemen. Daar maken wij ons hard voor. Gesterkt door de vertrouwensband die we aangaan met winkeliers om te zorgen dat zij hun zaak draaiende kunnen houden. Je kunt ons eigenlijk als ‘winkelbank’ zien.’’ Haar zaken- en levenspartner vult aan: “Sommige beleidsbepalers zijn ervan overtuigd dat een kleine ondernemer die vijfduizend euro wil lenen beter maar kan stoppen. Onzin. Want heeft een groenteboer wiens koelvitrine er plotseling mee stopt en die snel een vervangende wil aanschaffen per definitie een slechte bedrijfsvoering?’’

Ondernemers zoals de groenteboer in het voorbeeld kunnen terecht bij PIN Voorschot. Zij maken op basis van recente banktransacties een beoordeling, waarna een kennismakingsgesprek op maat volgt. Bij een positieve beoordeling wordt vervolgens overgegaan tot het verstrekken van een lening van 2.000 euro tot maximaal 50.000 euro. Klanten lossen af met een percentage van hun dagelijkse pin-omzet. Zo hoeven zij niet na te denken over betalingstermijnen en beweegt de aflossing mee met de dagomzet.

De financiële afdeling van winkeliers zonder financiële afdeling

“Een cafetariahouder of een schoenmaker heeft vaak geen financiële achtergrond”, licht Werdmölder toe. “En dat hoeft ook niet. Wij zijn de financiële afdeling van winkeliers die geen financiële afdeling hebben.” En dat doet PIN Voorschot niet onverdienstelijk. Ze ondersteunde al ruim 2.200 klanten. En de magische grens van 100 miljoen euro aan verstrekte leningen werd eind vorig jaar bereikt. Dat bedrag is inmiddels opgelopen naar 120 miljoen euro. Het geheim? De combinatie van een innovatief proces en een klantvriendelijke aanpak. “Een aantal procesmatige handelingen is volledig geautomatiseerd en digitaal. Maar het lot van de ondernemers die bij ons aankloppen, ligt niet in de handen van een computer of een algoritme”, aldus de oprichter.

Dat klantvriendelijkheid een belangrijk goed is voor dit ondernemersduo wordt onderstreept door het feit dat hun bedrijf vanaf 1 januari 2023 het keurmerk ‘Erkend MKB Financier’ draagt. Winter: “Natuurlijk zijn wij zelf ook een winst nastrevend bedrijf en geen subsidieorganisatie. Maar we hebben wel oog voor de maatschappij. We zien winkeliers als helden van de straat. En als we die kunnen helpen, dan doen we dat heel graag.” Haar partner vult aan: “Hoe dubbel het ook klinkt, maar in de ideale situatie maken onze klanten een paar keer gebruik van onze service en hebben ze ons daarna niet meer nodig. MKB-ondernemers laten overleven en innoveren zonder geldzorgen. Daar doet ons hele team het voor.”

Deze blogs vind je misschien ook interessant

Doe de Quickscan

Bekijk samen met ons door middel van vier simpele vragen of we je kunnen helpen.

Doe de Quickscan

In de media

Ervaringen ondernemers

En dat zijn slechts enkele van onze tevreden klanten! Onze klanten geven ons een 4,8 op Trustpilot!

Bekijk de beoordelingen
trustpilot-logo Beoordeling
4.9 313 beoordelingen

Partners