1833201413426750
Bel ons Bel ons
088 3880 880
Pinvoorschot
Vrijblijvend aanvragen

Met deze 5 tips makkelijke tips wordt jouw kleine onderneming milieuvriendelijker

Als kleine ondernemer heb je misschien het gevoel dat jouw bijdrage aan het milieu niet zo groot is als die van grote bedrijven. Maar zelfs een paar kleine veranderingen kunnen een groot verschil maken. Met deze 5 eenvoudige tips kun je jouw bedrijf milieuvriendelijker maken en een positieve impact hebben op onze planeet.

1. Stel een duurzaamheidsbeleid op

Begin met het opstellen van een duurzaamheidsbeleid voor je onderneming. Dit beleid kan bijvoorbeeld richtlijnen bevatten voor het verminderen van afval, het verminderen van energieverbruik en het gebruik van milieuvriendelijke materialen. Door een duidelijk beleid te hebben, kun je jezelf en je werknemers motiveren om duurzame keuzes te maken.

2. Recycle en hergebruik je materialen

Recycling is een eenvoudige manier om je ecologische voetafdruk te verkleinen. Zorg ervoor dat je op kantoor recycling bakken hebt voor materialen zoals papier, plastic, glas en karton. Vervang de koffiebekertjes door herbruikbare mokken en theeglazen om zo je afval te verminderen. Daarnaast kun je overwegen om te kiezen voor gerecyclede materialen bij de aanschaf van kantoorbenodigdheden.

3. Verminder je papiergebruik

Een van de meest voor de hand liggende manieren om milieuvriendelijker te worden, is door je papiergebruik te verminderen. Probeer zo veel mogelijk digitaal te werken, door te e-mailen of digitale communicatiekanalen zoals Teams of Slack te gebruiken, en gebruik papier alleen wanneer het echt noodzakelijk is. Als je dan toch papier moet gebruiken, zorg er dan voor dat je dubbelzijdig print en gebruik papier met een milieuvriendelijk keurmerk.

4. Stimuleer je werknemers om met de fiets of het ov te komen

Het verminderen van de CO2-uitstoot van woon-werkverkeer is een belangrijke stap naar verduurzaming binnen je onderneming. Moedig je werknemers aan om met de fiets te komen, door een fiets van de zaak aan te bieden. Of stimuleer het gebruik van het openbaar vervoer door het uitreiken van een aantrekkelijk reisabonnement. Dit helpt niet alleen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, maar het bevordert ook de gezondheid en het welzijn van je werknemers.

5. Creëer bewustzijn bij je werknemers

Ten slotte is het belangrijk om bewustzijn te creëren bij je werknemers over het belang van duurzaamheid. Organiseer bijvoorbeeld workshops of trainingen over milieubewustzijn en moedig je werknemers aan om ideeën en suggesties te delen voor het verbeteren van de milieuprestaties van het bedrijf.

Met deze 5 eenvoudige tips kun je als kleine ondernemer een positieve impact hebben op het milieu. Als je extra financiële middelen nodig hebt om duurzame initiatieven te implementeren, overweeg dan een zakelijke lening als een strategische investering in een groenere toekomst. 

Deze blogs vind je misschien ook interessant

Doe de Quickscan

Bekijk samen met ons door middel van vier simpele vragen of we je kunnen helpen.

Doe de Quickscan

In de media

Ervaringen ondernemers

En dat zijn slechts enkele van onze tevreden klanten! Onze klanten geven ons een 4,8 op Trustpilot!

Bekijk de beoordelingen
trustpilot-logo Beoordeling
4.9 313 beoordelingen

Partners