1833201413426750
Bel ons Bel ons
088 3880 880
Pinvoorschot
Vrijblijvend aanvragen

Eric runt al 25 jaar dit speciaalbiercafé: ‘Ik ben nog lang niet klaar’

Speciaalbierliefhebbers weten deze verstopte parel in het centrum wel te vinden: Biercafé de Pintelier. Eric Harder (63) runt met veel passie al (bijna) 25 jaar dit Belgische biercafé. Met behulp van PIN Voorschot draait zijn zaak weer op volle toeren na alle lockdowns. “We hebben weer 28 tapkranen en meer dan 150 biertjes op de fles.”

Eric komt oorspronkelijk uit Twente. Hoe deze Tukker dan bedenkt om in Groningen een Belgisch biercafé te openen? “Ik ben hier blijven hangen na mijn studie,” vertelt hij. Het Belgische, dat komt door zijn vader. “Die was hoofd van de douane aan de Belgische grens. Door al zijn verhalen was ik altijd wel nieuwsgierig naar België. Toen ik ouder was ging ik erheen, en ik was verrast door de gastvrijheid in de cafés in België.”

Gastvriendelijkheid

Die Belgische gastvrijheid bestaat uit een bakje nootjes dat je bij je biertje krijgt, of je het nou besteld hebt of niet. “Dat vind ik mooi. Gastvriendelijkheid vind ik eigenlijk een beter woord. Dat geef ik mijn werknemers ook mee en die sfeer proef je als je hier binnenloopt.” Eric is zo gecharmeerd van België, dat als je het ‘m vraagt, hij een zeer overtuigend Vlaams accent neerzet.

Pareltje

De Pintelier vind je aan de Kleine Kromme Elleboog, een beetje verstopt in een zijstraat van De Oude Kijk in Het Jatstraat. “Mensen verklaarden me voor gek, dat ik Groningen ging beginnen, zo ver in het Noorden. En dan ook nog eens op dit plekje.” Maar nu, 25 jaar later, stroomt het bier nog steeds rijkelijk uit de kranen en zit het binnen én op de terrassen vaak helemaal vol.

Positief en optimistisch

Het geheim achter het succes? “Ik ben echt een ondernemer en als ik op vakantie ben, denk ik: en nu?” Eric geniet van bezig zijn met zijn bedrijf en met mensen. “Ik ben positief, optimistisch en humoristisch ingesteld. Ik kijk naar de dingen die wél kunnen.”

Opbouwen

Die mindset kwam goed van pas in coronatijd, want die heeft de horeca natuurlijk zwaar getroffen. “Kort gezegd: ik was blut. Probeer dan maar een lening bij de bank te krijgen.” Bij PIN Voorschot kon Eric wel terecht. “Zij zijn een van de weinige die je wel helpen als je een eerlijk en goed verhaal hebt. Ze checken je en controleren alles wel, maar ze kijken ook naar je verhaal.”  Bij PIN Voorschot is alles binnen een paar werkdagen geregeld, van aanvragen tot het geld op de rekening. Kijk hier voor de werkwijze.

Naamgenoot

Eric heeft goed contact met zijn account manager Karst. “Dat is toevallig ook mijn derde naam dus we hadden meteen een klik.” Samen gingen ze kijken naar de mogelijkheden. “Ik moest m’n bedrijf eigenlijk weer opnieuw opstarten na de lockdowns. Ik had voorraad nodig om de boel weer open te kunnen doen. PIN Voorschot helpt mij al een jaar lang heel goed zodat ik dat weer kan opbouwen.”

Zorgeloos

Eric is zeer te spreken over PIN Voorschot. “Het is heel gemakkelijk. Het aflossen gaat automatisch via de pin. Er wordt een percentage van mijn omzet afgeschreven, dus in het weekend los ik meer af dan doordeweeks. Ik vind dit fantastisch, want het loopt allemaal vanzelf en ik hoef me er niet druk om te maken.”

Zo kan Eric zich weer vol op zijn passies storten: mensen blij maken met speciaalbieren. De biertjes bij De Pintelier komen overal vandaan en je vindt elke keer wel een nieuwe smaak. Eric: “Per jaar komen er bij ons wel zo’n 600 smaken voorbij.”

Ben jij ook ondernemer in Groningen en denk je: ik kan ook wel wat hulp van PIN voorschot gebruiken? Dat kan! Salesmanager Karst de Jong adviseert je graag. Hij is bereikbaar via 0646394394.

Bereken nu wat jouw mogelijkheden zijn met de rekentool.

Deze blogs vind je misschien ook interessant

Doe de Quickscan

Bekijk samen met ons door middel van vier simpele vragen of we je kunnen helpen.

Doe de Quickscan

In de media

Ervaringen ondernemers

En dat zijn slechts enkele van onze tevreden klanten! Onze klanten geven ons een 4,8 op Trustpilot!

Bekijk de beoordelingen
trustpilot-logo Beoordeling
4.9 313 beoordelingen

Partners