1833201413426750
Bel ons Bel ons
088 3880 880
Pinvoorschot
Vrijblijvend aanvragen

Een 2000e klant uit duizenden

We zijn natuurlijk blij met iedere klant, maar zoals een goed huwelijk betaamd vier je sommige jaren meer dan de andere. Onze 2000e klant is er een van de buitencategorie. Iwan van Barbershop Indian Place in Rotterdam is niet alleen een hardwerkende ondernemer in de kappersbranche, hij vervult met zijn stichting Geronimo ook nog een belangrijke maatschappelijke rol in en rond Rotterdam. We spraken hem over ondernemerschap in moeilijke tijde en hoe hij de tijd en motivatie vindt om ook nog een stichting te leiden.

Hoi Iwan! We willen je hartelijk feliciteren met het feit dat je de 2000e klant bent van PIN Voorschot. Ben je er blij mee?

Een prijs winnen is altijd leuk! Waar ik vooral enorm blij mee ben is het feit dat PIN Voorschot mij serieus neemt als ondernemer zijnde. Ik heb in deze moeilijke tijd bij verschillende instanties aangeklopt, maar niemand gaf gehoor. Dat jullie mij wel kunnen helpen zegt veel over PIN Voorschot. De donatie aan mijn stichting die deze prijs met zich meebrengt is wellicht nog mooier. Het is zo ontzettend belangrijk dat iedereen in de samenleving een eerlijke kans krijgt en hulp wanneer dat het hardst nodig is.

We zijn blij dat we ondernemers kunnen helpen wanneer dat mogelijk is. Hoe ben jij eigenlijk ondernemer geworden?

Bijna 4 jaar geleden ben ik voor mezelf begonnen. Ik was al in loondienst actief als kapper, maar ik had in de loop der jaren een mooie klantenkring opgebouwd waar ik een mooie relatie mee had opgebouwd. Ik besloot de sprong in het diepe te wagen en mijn cultuur te verweven met mijn vak. Barbershop Indian Place is daar de mooie uitkomst van geworden.

Wat goed dat je die stap hebt durven nemen. We kunnen ons echter wel voorstellen dat het ondernemerschap niet altijd over rozen gaat. Hoe beleef jij deze moeilijke tijd?

Dat klopt inderdaad. Ik heb nog steeds veel plezier in mijn vak hoor, maar het was vooral in het begin van de coronacrisis een lastige tijd. We moesten toen 10 weken dicht en de overheidssteun was amper voldoende om het hoofd boven water te houden. Het is vooral pijnlijk om te merken dat er weinig instanties naar je omkijken als je het zo moeilijk hebt, maar ik heb het negatieve naar het positieve weten te draaien. Het is vreselijk vervelend dat we nu weer een aantal weken dicht moeten.

10 weken plus de huidige lockdown is inderdaad een lange tijd. Hoe heb je de motivatie weer kunnen vinden om te durven ondernemen?

In die lastige tijd heb ik samen met anderen een stichting opgezet genaamd Geronimo.

Wij willen steun bieden aan mensen die onder de armoedegrens leven. Opkomen voor- en steun bieden aan de medemens is onze drijfveer. De barbershop was de eerste paar maanden ook echt hét punt waar de goederen verzameld werden en waar mensen deze af konden halen. We verstrekken namelijk hulppakketten met van alles en nog wat aan mensen die dat écht nodig hebben. Dat de barbershop die eerste paar maanden op die manier ingezet werd was prachtig om te doen.

Wat een mooi gebaar! Toen je het zelf het moeilijkst had zijn jullie dus een stichting begonnen voor mensen die het nóg moeilijker hebben?

Dat klopt inderdaad. We hebben inmiddels als 1700 gezinnen kunnen helpen en dat voelt fantastisch. Toen ik zelf een lastige periode zat dacht ik: ‘Er zijn mensen die het door deze crisis nog veel moeilijker hebben. Die willen we helpen”. Dat we dit nu nog steeds kunnen doen en veel steun van mensen en bedrijven ontvangen is het mooiste wat er is als het om ondernemerschap gaat. Door PIN Voorschot draait mijn barbershop inmiddels ook weer goed, dus eind goed al goed

Deze blogs vind je misschien ook interessant

Doe de Quickscan

Bekijk samen met ons door middel van vier simpele vragen of we je kunnen helpen.

Doe de Quickscan

In de media

Ervaringen ondernemers

En dat zijn slechts enkele van onze tevreden klanten! Onze klanten geven ons een 4,8 op Trustpilot!

Bekijk de beoordelingen
trustpilot-logo Beoordeling
4.9 313 beoordelingen

Partners