1833201413426750
Bel ons Bel ons
088 3880 880
Pinvoorschot
Vrijblijvend aanvragen

De 5 tips voor geld lenen zonder jaarcijfers

Als ondernemer heb je veel uitgaven om je bedrijf draaiende te houden. Dit gaat natuurlijk om de terugkerende bedrijfskosten maar, ook om investeringen en onverwachte uitgaven. Soms kan je dus tijdelijk behoefte hebben aan wat extra geld voor jouw onderneming.

 

Non-bancaire financiering

De weg naar de bank blijkt helaas niet vaak de meest eenvoudige route en is meestal ook een tijdrovend proces. Als ondernemer zul je dan actuele jaarcijfers moeten overleggen en als die nog niet beschikbaar zijn, loopt het aanvraagproces vaak vast. Gelukkig zijn er veel non-bancaire financiers die een oplossing kunnen bieden waarbij je geen jaarcijfers hoeft aan te leveren. Het is fijn dat dit kan. Vaak heb je het bedrag al snel op je rekening staan.

 

Tips voor het kiezen van een non-bancaire financiering

We geven je een aantal tips en zaken waar je rekening mee kunt houden als je overweegt om te kiezen voor een non-bancaire financiering.

 

  1. Weet met wie je zakendoet

Het is belangrijk dat je weet met wie je zakendoet en of andere ondernemers goede ervaringen hebben met het bedrijf. Dit kun je doen door de website van de financier te doorlopen en eerdere klantervaringen te bekijken en door te lezen.

 

  1. Vergelijk eventuele aanbiedingen

De algemene voorwaarden, de looptijd en de totale kosten zijn belangrijk bij het kiezen van een passende bedrijfsfinanciering. Bekijk en vergelijk de aanbiedingen van verschillende financiers en overweeg wat het beste bij jouw onderneming past.

 

  1. Onderzoek je eigen financieringslasten

Bekijk en onderzoek van tevoren of je de extra financieringslasten, zoals aflossing, rente en/of premie ook daadwerkelijk kunt betalen. Neem indien nodig contact op met je accountant om samen de begroting te doorlopen en te kijken wat het beste bij je past. Je kunt ook gemakkelijk de mogelijkheden berekenen met de rekentool.

 

  1. Weet wat je tekent

Teken je leningsovereenkomst pas als jij ook echt begrijpt waarvoor je tekent. Tijdens het gesprek met de accountmanager van de financier is het goed om door te vragen totdat het helemaal duidelijk is.

 

  1. Schakel hulp in

Schakel hulp in van een derde als bij jou de kennis ontbreekt. Het is altijd goed om een derde in te schakelen en te overleggen voordat je de keus maakt. Dit kan een vertrouwenspersoon zijn, je eigen accountant of wellicht allebei.

 

Hoe tegenstrijdig het wellicht ook klinkt…

Het is begrijpelijk dat je dringend een lening nodig hebt. Vele aanbieders zijn er om je te helpen maar, neem de tijd! Bij het aangaan van een zakelijke lening ontstaan er verplichtingen waar je goed over moet nadenken en je niet een overhaaste beslissing moet nemen. PIN Voorschot denkt graag met je mee, in een persoonlijk en vrijblijvend gesprek bespreken we samen de mogelijkheden en kijken we naar een passende oplossing voor jouw bedrijf.

Deze blogs vind je misschien ook interessant

Doe de Quickscan

Bekijk samen met ons door middel van vier simpele vragen of we je kunnen helpen.

Doe de Quickscan

In de media

Ervaringen ondernemers

En dat zijn slechts enkele van onze tevreden klanten! Onze klanten geven ons een 4,8 op Trustpilot!

Bekijk de beoordelingen
trustpilot-logo Beoordeling
4.9 313 beoordelingen

Partners