1833201413426750
Bel ons Bel ons
088 3880 880
Pinvoorschot
Vrijblijvend aanvragen

Zelfstandigenaftrek: Maximaliseer je winst in 2024

Als zelfstandige streef je naar efficiëntie en winstmaximalisatie, waarbij fiscale voordelen zoals de zelfstandigenaftrek cruciaal zijn. Dit voordeel verhoogt je netto inkomen, wat meer investeringsruimte biedt voor je onderneming.

Wat is de zelfstandigenaftrek?

De zelfstandigenaftrek verlaagt het belastbare inkomen voor zelfstandigen, wat leidt tot minder inkomstenbelasting. In 2024 is deze aftrek maximaal €3.750, lager dan de €5.030 van 2023 – en kan nooit meer zijn dan de gemaakte winst.

Waarom wordt de zelfstandigenaftrek afgebouwd?

Dit fiscale voordeel wordt afgebouwd om het belastingverschil tussen ondernemers en werknemers te verkleinen, met een daling naar €900 in 2027. Dit verlies aan voordeel wordt deels gecompenseerd door hogere heffingskortingen, wat resulteert in een lager belastingtarief.

Hoe kun je hier als ondernemer op inspelen?

  • Plan je investeringen: Overweeg je bedrijfsinvesteringen te doen? Een PIN Voorschot kan je de financiële ruimte bieden die je nodig hebt om te investeren in groei of innovatie, juist nu het nog kan met de huidige zelfstandigenaftrek.
  • Optimaliseer je urenregistratie: Zorg ervoor dat je voldoet aan het urencriterium, van 1225 uur per jaar, door een nauwkeurige urenregistratie bij te houden. Dit is essentieel om in aanmerking te komen voor de zelfstandigenaftrek.
  • Blijf op de hoogte van fiscale wijzigingen: De fiscale regelgeving verandert voortdurend. Door op de hoogte te blijven van deze wijzigingen, kun je proactief inspelen op kansen om je belastingdruk te verlagen.

Investeer in je toekomst

Hoewel de zelfstandigenaftrek afneemt, zijn er nog steeds mogelijkheden om fiscaal voordeel te behalen. Door slim te plannen en in te spelen op trends, kun je de impact op je onderneming minimaliseren en zelfs kansen creëren voor groei.

 

➡️ Ben je klaar om je onderneming naar een hoger niveau te tillen? Met een PIN Voorschot kun je snel en eenvoudig investeren in de toekomst van je bedrijf. Ontdek vandaag nog hoe wij je kunnen helpen!

Deze blogs vind je misschien ook interessant

Doe de Quickscan

Bekijk samen met ons door middel van vier simpele vragen of we je kunnen helpen.

Doe de Quickscan

In de media

Ervaringen ondernemers

En dat zijn slechts enkele van onze tevreden klanten! Onze klanten geven ons een 4,8 op Trustpilot!

Bekijk de beoordelingen
trustpilot-logo Beoordeling
4.9 313 beoordelingen

Partners