1833201413426750
Bel ons Bel ons
088 3880 880
Pinvoorschot
Vrijblijvend aanvragen

Unieke overname in de non-bancaire financiering

PIN Voorschot heeft per 1 oktober Secash overgenomen in een aandelentransactie. Dit is de eerste overname in de non-bancaire direct lending industrie. Beide partijen zijn FinTech ondernemingen die kredieten verstrekken aan ondernemers in de detailhandel en horeca die geheel geautomatiseerd afgelost worden door dagelijks een gedeelte van de PIN omzet in te houden.

Non-bancaire (of alternatieve) financiering is een relatief nieuwe manier van zakelijk geld verstrekken. Pas rond 2012 begon dat met de opkomst van Crowdfunding platforms. Inmiddels zijn er vele nieuwe partijen en nieuwe vormen van financiering bijgekomen. De markt groeit snel maar is nog steeds relatief klein in volume vergeleken met door de banken verstrekte leningen. Het is nu voor het eerst dat twee Nederlandse partijen samengaan.

Diederik Werdmölder van PIN Voorschot zegt: “Wij wilden ons klantenbestand uitbreiden en groeien in volume omdat ook bij ons economies of scale voordelen bieden. We werken al samen met Sepay – de verkoper van Secash – en delen dezelfde visie ten aanzien van het verlenen van financiële diensten aan het MKB.  Onze focus ligt op het financieel ondersteunen van ondernemers die moeite hebben met het vinden van krediet op de traditionele manier.

We deinzen niet terug voor het nemen van risico’s waar het kredietverlening aan het MKB betreft, ook niet in deze onzekere tijden.”

Verkoper Sepay is ook blij met de overname. “Sepay wil zich volledig toeleggen op diensten in het betaalverkeer. Dat Secash nu is overgenomen maakt voor ons de weg vrij om daar al onze energie in te steken. We vonden het belangrijk dat onze klanten in goede handen terechtkwamen. Dat is met PIN Voorschot zeker het geval” aldus Sepay directeur Herman Roebersen.

Over PIN Voorschot:

PIN Voorschot is een FinTech kredietverlener en sinds maart 2015 actief. Het verleent kortlopende kredieten van EUR 2.000 tot EUR 50.000 aan MKB ondernemers die PIN omzet hebben. De lening wordt afgelost doordat dagelijks geheel geautomatiseerd een gedeelte van die PIN omzet wordt ingehouden. PIN Voorschot heeft 5.000 financieringen gedaan voor een totaal van EUR 80 miljoen. PIN Voorschot is een van de zestien non-bancaire financiers met een keurmerk van de Stichting MKB Financiering.

Over Sepay:  

SEPAY is een grote aanbieder van elektronische betaaldiensten in Nederland. SEPAY bestaat sinds 2004 en is als bedrijf door De Nederlandsche Bank in 2011 gecertificeerd als betaalinstelling.

SEPAY bedient haar klanten met transactie-diensten, debet- en credittransacties, het leasen, kopen of verhuren van zowel mobiele als vaste pinautomaten en het verzorgen van de volledige verwerking van deze transacties, inclusief de rapportages. Inmiddels verzorgen zij voor meer dan 16.000 klanten al hun elektronische betalingsverkeer: V-PAY, Maestro en creditcard betalingen. Als acquirer van de Chinese betaalschema’s AliPay en WeChat Pay bedient SEPAY klanten in 24 Europese landen.

Deze blogs vind je misschien ook interessant

Doe de Quickscan

Bekijk samen met ons door middel van vier simpele vragen of we je kunnen helpen.

Doe de Quickscan

In de media

Ervaringen ondernemers

En dat zijn slechts enkele van onze tevreden klanten! Onze klanten geven ons een 4,8 op Trustpilot!

Bekijk de beoordelingen
trustpilot-logo Beoordeling
4.9 313 beoordelingen

Partners