1833201413426750
Bel ons Bel ons
088 3880 880
Pinvoorschot
Vrijblijvend aanvragen

Q&A met Marcel

Q&A met onze debiteurenbeheer manager Marcel Weiland. Marcel vertelt over wat zijn meest bijzondere ervaring was bij PIN Voorschot en wat hij vroeger wilde worden. Ben je benieuwd wat zijn persoonlijke verhaal is? Lees het hieronder.

  1. Hoe zou jij jezelf omschrijven in 3 woorden?

In drie woorden: doorzetter, gevoel voor humor en turbo type. Doorzetter is een onderdeel van het debiteurenbeheer. In het verleden heb ik zelf twee bedrijven gehad en de nodige ervaringen opgedaan. Daarnaast ben ik altijd druk bezig geweest met sporten en daar komt het ook vandaan. Het gevoel voor humor zit in mijn karakter en heb ik ook van mijn vader! Met turbo type bedoel ik dat alles altijd in een bepaalde snelheid gaat bij mij en in mijn werk. 

  1. Wat wilde je worden toen je jong was?

Engineer. Maar ik wist vroeger niet eens wat dat betekende, totdat mijn vriendin bouwkunde ging doen.

 

Op een latere leeftijd wilde ik gymleraar worden. Toen was het niet het juiste moment om ervoor te kiezen, door de werkeloosheid die er was. Achteraf heb ik er wel spijt van gehad dat ik het niet heb gedaan. Ik ben erg sportief en sporten deed ik altijd al, het is ook nog steeds mijn passie. Daarna heb ik wel eens overwogen om fysiotherapeut te worden, maar daar moet je ook veel opleidingen voor volgen. Maar, het sporten blijft mijn passie en blijf ik zeker doen!

 

  1. In jouw rol bij PIN Voorschot, wat zijn jouw grootste drijfveren in je vak?

Het is mijn taak als debiteuren manager om de leningen zo snel mogelijk terug te krijgen en zoveel mogelijk risico’s tegen te gaan.

Ik ben erg principieel. Mijn drijfveer is dat de afspraken worden nagekomen. Ik ben erg resultaatgericht. Op het moment dat ik zie dat de omzet achteruitgaat, probeer ik zoveel mogelijk risico’s tegen te gaan.

 

  1. Wat is je meest bijzondere ervaring wat je hebt meegemaakt bij PIN Voorschot?

Eén ervaring die me bij blijft is dat ik iedere week een klant moest bellen en dat ze elke week weer met een ander smoesje aankwam. Dat is soms wel grappig, maar het zijn ook verdrietige momenten. Je weet niet zo goed of iemand niet wil betalen of dat diegene het dusdanig zwaar heeft dat die niet kan betalen. Ook hebben we een klant in de vuurwerkverkoop gehad waarbij het heel spannend was omdat de verkoop, op de laatste dag van het jaar plaatsvond. En toch erg spannend of het geld wel binnen zou komen.

 

  1. Waar ben je het meest trots op?

Vanuit mijn jeugd heb ik het niet breed gehad, maar kan met trots zeggen dat ik het samen met mijn partner goed voor elkaar heb. Daar ben ik heel trots op. Zakelijk gezien ben ik trots dat ik een hele goede baan heb bij PIN Voorschot. Voorheen heb ik een aantal bedrijven gehad en ik ben trots op mijn loopbaan zowel privé als zakelijk. En ik ben natuurlijk erg trots op mijn vrouw en zoon, dat spreekt voor zich.

 

  1. Wat is jouw gouden tip aan ondernemers?

Met ondernemen moet je flexibel zijn, doorzetten en kansen zien. De kansen grijpen en vooral niet stil zitten. Mijn goudentip is: blijf ondernemen, blijf vooruitkijken, blijf anticiperen, hoe moeilijk het ook is. We staan weer aan de goede kant van het weer mogen ondernemen!

Interview door Dwina & Shelley

Deze blogs vind je misschien ook interessant

Doe de Quickscan

Bekijk samen met ons door middel van vier simpele vragen of we je kunnen helpen.

Doe de Quickscan

In de media

Ervaringen ondernemers

En dat zijn slechts enkele van onze tevreden klanten! Onze klanten geven ons een 4,8 op Trustpilot!

Bekijk de beoordelingen
trustpilot-logo Beoordeling
4.9 313 beoordelingen

Partners