1833201413426750
Bel ons Bel ons
088 3880 880
Pinvoorschot
Vrijblijvend aanvragen

Q&A met Dick

Q&A met onze partnermanager Dick Ratelband. Dick vertelt over zijn bijzondere ervaringen bij PIN Voorschot, ben je benieuwd welke verrassende verhalen hij heeft verteld? Lees het volledige artikel hieronder.

  • Hoe zou je jezelf omschrijven in 3 woorden?

Eerlijk, oprecht, sociaal en analytisch. Ik ben geen mooie verhalenverteller maar vooral sociaal betrokken bij anderen. Voordat ik begin met roepen, denk ik eerst na, ik ben niet direct een flapuit. Vanuit mijn beschouwende kant, houd ik mij liever op de achtergrond. Een stille kracht noem ik het!

  • Wat wilde je worden toen je jong was?

Toen ik jong was had ik geen uitgesproken ideeën of beelden van wat ik wilde worden. Mijn passie lag vroeger vooral bij sport en was alleen maar met sport bezig. Ik heb op redelijk niveau basketbal gespeeld en deed dat dag en nacht.

Vroeger was het mijn droom om naar Amerika te gaan om te basketballen, maar dat is er niet van gekomen. Door mijn sport ben ik een echte teamplayer geworden en zeer competitief.

  • Wat is de meest bijzondere ervaring of moment wat je in de afgelopen jaren hebt meegemaakt bij PIN Voorschot?

De meest bijzondere ervaring is de club mensen en de drive binnen het team. Naast dat ik voor grote partijen gewerkt heb, merk ik dat PIN Voorschot mensgericht is. Zowel intern als extern. Dat was mij snel duidelijk en wat mij het meeste opviel. Oprechte betrokkenheid bij ons onderling en bij de klant!

Ik weet nog heel goed dat mijn sollicitatiegesprek met Dwina en Diederik had, of beter gezegd, een kennismakingsgesprek. ‘’Microkredieten, wat heb ik daar te zoeken met mijn bancaire achtergrond?’’ dacht ik. Maar mijn gedachte op weg naar de afspraak was anders dan de ervaring.

Hoe we met elkaar omgaan, hoe we met klanten omgaan, vind ik heel mooi om te vertellen. Ik weet nog dat Monique (een van onze salesmanagers) haar enkel had geblesseerd. Diederik stapte om 3 uur ’s middags zelf nog de auto in om haar klant te bezoeken. Het ging om een financieringsaanvraag van € 2.000. Dat doe je alleen maar als je oprecht voor je zaak staat en het verschil wil maken. Afspraak is afspraak! De drive van PIN Voorschot en het klantgerichte is het. Hier doen we het echt met elkaar!

  • Als partner manager, wat zijn jouw grootste drijfveren in je vak en in samenwerking met partners?

Het belangrijkste is voor mij dat je uit de verhouding komt ‘wij’ en ‘zij’. Samenwerken is in het belang van de klant. Als het met de klant goed gaat, dan verloopt de samenwerking ook goed. De drijfveer is dat we aansluiten op de ander. We werken met veel type partners maar de grootste uitdaging is om in gelijkwaardigheid met elkaar in gesprek te gaan.

  • Waar ben je het meest trots op?

Aan de privékant ben ik het meest trots op mijn gezin. Vanaf het begin hadden mijn vrouw en ik afgesproken dat we allebei gingen werken. We hebben elkaar ontmoet in een studentenhuis en we zijn nog steeds samen. Onze kinderen zijn ook het goede pad op gegaan, dat is wel iets waar ik trots op ben.

Zakelijk gezien ben ik vooral trots op het gevoel dat je niet tegenover elkaar aan tafel zit, maar juist naast elkaar. We kijken samen hoe we iets gaan oplossen en welke vervolgstappen we gaan maken.

  • Wat is jouw gouden tip aan ondernemers?

Mijn gouden tip voor ondernemers is: Heb je financiële huishouding op orde.

Ken je bedrijf, ken je parameters en heb je dashboard op orde. Weet waar je staat en wees eerlijk tegenover jezelf. Kijk vooruit en maak plannen. Zorg ervoor dat je een goede partij hebt die jouw tekortkomingen compenseert. En vooral, blijf ondernemen!

Interview door Dwina & Shelley

Deze blogs vind je misschien ook interessant

Doe de Quickscan

Bekijk samen met ons door middel van vier simpele vragen of we je kunnen helpen.

Doe de Quickscan

In de media

Ervaringen ondernemers

En dat zijn slechts enkele van onze tevreden klanten! Onze klanten geven ons een 4,8 op Trustpilot!

Bekijk de beoordelingen
trustpilot-logo Beoordeling
4.9 313 beoordelingen

Partners