1833201413426750
Bel ons Bel ons
088 3880 880
Pinvoorschot
Vrijblijvend aanvragen

Maikel is trotse eigenaar van Dierenspeciaalzaak Vela

Maikel en zijn vrouw hebben hun ondernemers droom waargemaakt tijdens de corona crisis. In deze lastige tijd kozen zij ervoor om te starten met hun Dierenspeciaalzaak Vela.

Het avontuur aangaan

‘’Twee jaar terug ben ik begonnen met een kleine vestiging. Ik wilde altijd al een dierenwinkel, maar mijn vrouw wilde dat niet.’’ vertelt Maikel. Toen mijn dochter op komst was zei mijn vrouw: ‘Nou misschien heb je toch wel gelijk, laten we het doen!’ We waren beide werkzaam in het onderwijs en hebben beide onze baan opgezegd en zijn de dierenwinkel begonnen.

Het ondernemen heeft altijd wel in Maikel gezeten. ‘’Ik heb de grenzen altijd wel opgezocht. Ik ben voorzitter bij de voetbalclub BSV Limburgia en ik vind het leuk om te motiveren en mijn energie ergens in kwijt te kunnen.’’ vertelt Maikel. Er kwam altijd wel iets tussen om een eigen onderneming te starten, maar uiteindelijk hebben we de beslissing gemaakt om ervoor te gaan. We maakten de beslissing in een lastige tijd, tijdens de coronacrisis.

 

 ‘’Een winnaar maakt nieuwe plannen, een verliezer zoekt een excuus.’’

Ik zeg altijd: ‘’Een winnaar maakt nieuwe plannen, een verliezer zoekt een excuus.’’ Eigenlijk is dat altijd ons motto geweest. Je moet zorgen dat je kunt blijven ontwikkelen en vooruit kunt gaan. We zijn twee jaar geleden de eerste vestiging gestart met 300 vierkante meter en een jaar later opende we een tweede vestiging van 1200 vierkante meter, daarmee zijn wij de grootste in heel Limburg geworden, in een zeer korte tijd. Maar dat moet je wel doen met visie, structuur en beleid.

We vinden het dicht bij de klant staan belangrijk. Dat we kunnen bezorgen, een webshop hebben en goed kijken door de ogen van de klant. “Je moet nooit stilstaan, altijd zoeken naar nieuwe kansen.” vertelt Michael. Ik zeg heel vaak bij de kassa tegen een klant: “Bedankt en tot morgen!” en dan zie ik ze een beetje gek kijken maar het tovert toch een glimlach op hun gezicht. Het is wel de laatste herinnering die ze bij blijft. Dat maakt het verschil.

 

Een tweede dierenspeciaalzaak openen

We hadden een financiering nodig voor het openen van onze tweede dierenwinkel. Via Marcel Janssen van Credion zijn we toen bij PIN Voorschot terecht gekomen. Marcel heeft ons geholpen met het opzetten van de eerste zaak en daar waren we heel tevreden over. We hadden ook hulp nodig bij de tweede zaak en toen zei Marcel: ‘Ja, dan wordt het PIN Voorschot, daar doe ik enige tijd hele goede zaken mee.’

Het gene wat mij erg aansprak was toen Melle mij belde en zei: ‘Wij komen altijd even langs om te zien met wie we zakendoen.’ Dat vind ik heel mooi, want dat betekent dat je er toch extra tijd insteekt. Melle kwam langs met een goed verhaal en het was allemaal duidelijk en de communicatie was in korte lijnen. Ik heb geen op- of aanmerkingen op PIN Voorschot. PIN Voorschot is snel, duidelijk en het is allemaal goed verlopen van A tot Z.

Maikel (links op de foto) en Melle (rechts op de foto)

Deze blogs vind je misschien ook interessant

Doe de Quickscan

Bekijk samen met ons door middel van vier simpele vragen of we je kunnen helpen.

Doe de Quickscan

In de media

Ervaringen ondernemers

En dat zijn slechts enkele van onze tevreden klanten! Onze klanten geven ons een 4,8 op Trustpilot!

Bekijk de beoordelingen
trustpilot-logo Beoordeling
4.9 313 beoordelingen

Partners