1833201413426750
Bel ons Bel ons
088 3880 880
Pinvoorschot
Vrijblijvend aanvragen

Hier moet rekening mee houden als je straks weer open mag

Er komt een dag dat ondernemers hun deuren weer van het kiertje mogen halen, maar waar moet je als ondernemer eigenlijk op letten wanneer het weer zover is? Ben je er al klaar voor om weer ‘back to normal’ te gaan of zijn er voorbereidingen te treffen zodat alles vlekkeloos verloopt als je weer écht open mag. Wij helpen je graag om een goede start te maken. Is het niet met een passende zakelijke lening dan is het wel met onderstaande tips zodat een vliegende start straks vanzelfsprekend is.

Voorraad

Misschien een inkoppertje voor een ondernemer zoals jij, maar het is goed om ervoor te zorgen dat je voorraad op peil is. Het is logisch dat het lastig is om in te schatten wat nodig is omdat alles anders is geworden. Gaan mensen juist massaal winkelen of blijft het nog even rustig omdat iedereen gewend is om thuis te moeten blijven? De waarheid ligt waarschijnlijk in het midden, dus zorg er in ieder geval voor dat je hebt nagedacht over je voorraad zodat de verrassing niet al te groot kan zijn als de meter uitslaat naar de ene of de andere kant. PIN Voorschot kan je helpen als je extra wilt inkopen, maar daar op dit moment het geld niet voor in kas hebt.

Neem ook altijd contact op met je leveranciers om afspraken te maken over wat je kunt bestellen en wanneer en hoe lang de levertijden zijn.

Houd rekening met de maatregelen

We zien ze allemaal liever allemaal als sneeuw voor de lentezon verdwijnen, maar de corona maatregelen zullen waarschijnlijk nog steeds van toepassing zijn wanneer je weer open mag. Zorg er dus voor dat je de routebordjes, desinfectiemiddelen, spatschermen en andere spullen paraat hebt staan zodat je direct weer klanten kunt ontvangen. Haal ze dus van zolder, stof ze af en denk vast na over een plan om je winkel weer veilig in te richten. Een pakje met extra mondkapjes voor als je klant die vergeten is kan ook geen kwaad!

Adverteren

Dat klinkt wellicht een beetje vreemd, omdat het landelijk nieuws is wanneer winkels hun deuren weer mogen openen, maar zorg ervoor dat (potentiële) klanten hun weg juist naar jouw winkel weten te vinden. Bedenkt een leuke openingsactie en help ook het winkelend publiek een handje met de voorbereidingen op ‘normale’ dagen. De winkelstraten moeten op zaterdag (en het liefst alle andere dagen van de week) weer vol lopen met shoppers. Dat dit lange tijd niet gekund heeft is voor consumenten ook een gewenning geworden. Geef ze dus een reden om jouw zaak te bezoeken! Tip: Stuur je vaste klanten een bericht wanneer je weer opengaat en beloof ze iets leuks of lekkers als ze weer op bezoek mogen komen.

Personeel

We hopen natuurlijk dat jij al je personeel hebt kunnen behouden tijdens deze meer dan lastige maanden, maar dat is niet voor ieder bedrijf vanzelfsprekend. Zorg dat je qua personeel goed bestand bent tegen de eventuele drukte die er ontstaat als je weer open mag. Op die manier kun je alle klanten goed helpen en kun je je energie steken in een soepele start in plaats van stress door drukte. Het is wellicht ook verstandig dat iedereen zich laat testen voordat ze weer komen werken. Uiteraard moeten ze thuisblijven als ze zich niet goed voelen.

Apparatuur testen

Niet alle apparatuur werkt direct weer zoals het moet als je de aan-knop indrukt. Je wilt voorkomen dat je kassa of je pinautomaat tegenstribbelt als iemand wil afrekenen, of dat je oven het begeeft als je broodjes moet afbakken of dat er bruine vloeistof uit je koffiezetapparaat komt als je er nog geen koffie hebt ingedaan. Wees voorbereid en test alles een paar dagen van tevoren. Zo kom je niet voor verassingen te staan en kun je zonder tegenslagen en frustratie weer open. Kijk als je toch bezig bent ook direct even of alle lampen en de verwarming het nog doen!

 

Als ondernemer ben jij waarschijnlijk goed voorbereid op de meeste zaken zoals hierboven beschreven. Het is echter niet altijd vanzelfsprekend dat je genoeg liquide middelen hebt om dit allemaal waar te maken omdat je simpelweg geen omzet hebt kunnen maken de afgelopen tijd. Wil je op een verantwoorde en passende manier geld lenen? PIN Voorschot helpt je graag. Je lost alles naar draagkracht af. De aflossing beweegt namelijk mee met je pinomzet. Is het direct druk in je zaak? Dan los je meer af. Blijft het nog even rustig? Dan los je minder af.

 

We wensen je veel succes bij de heropening. We hebben er allemaal heel lang op moeten wachten, maar laten we vanaf nu positief vooruitkijken.

Deze blogs vind je misschien ook interessant

Doe de Quickscan

Bekijk samen met ons door middel van vier simpele vragen of we je kunnen helpen.

Doe de Quickscan

In de media

Ervaringen ondernemers

En dat zijn slechts enkele van onze tevreden klanten! Onze klanten geven ons een 4,8 op Trustpilot!

Bekijk de beoordelingen
trustpilot-logo Beoordeling
4.9 313 beoordelingen

Partners