1833201413426750
Bel ons Bel ons
088 3880 880
Pinvoorschot
Vrijblijvend aanvragen

Faiza startte in coronatijd drie horecazaken: ‘Vanaf dag één was het een succes’

Een eigen horecazaak beginnen is niet makkelijk. Laat staan als het er twee zijn en dan ook nog in coronatijd. Toch is dat precies wat ondernemer Faiza Bellai (49) deed. Zij opende met behulp van PIN Voorschot een koffie- en een bubbeltheezaak in Amsterdam, die inmiddels beide razend populair zijn.

Ondernemen zit Faiza in het bloed. Ze heeft jarenlange ervaring in de horeca en heeft meerdere zaken gehad. Haar recentste avontuur begon in eind 2020, middenin coronatijd. Toen werd ze eigenaar van de Westerpark-vestiging van de franchise koffieketen 30ml Coffee & Food.

Verliefd op het concept

Het concept past perfect bij haar eigen visie op gastvrijheid. “Dat begint al met de huiselijke sfeer”, zegt ze. “Het interieur heeft Scandinavische invloeden en is warm en toch modern. Je ziet veel hout, met witte en zwarte accenten. Ook de kleur groen komt veel terug. Bijvoorbeeld in de banken en de vele planten. Dat huiskamergevoel straalt af op de klanten. Mensen doen hun schoenen uit en zijn helemaal ontspannen. Dat is leuk om te zien.”

Alles vers

Wat ook direct opvalt als je binnenkomt: de verse groenten en fruit bij de bar. “Soms lijkt het net een groentewinkel. We maken er verschillende heerlijke sappen van, maar gebruiken ook verse producten in onze gerechten.”

Ook de koffie is kakelvers. “Van onze eigen branderij krijgen we elke week vers gebrande bonen. Die laten we meestal nog één tot twee weken rusten, zodat de smaak optimaal tot zijn recht komt.”

Bruisende plek

De ondernemer in haar zag nóg een kans. Of eigenlijk twee. Ditmaal op een andere plek in de stad: de Bijlmer. Daar runde ze sinds 2017 een koffiezaak van een andere formule. Daardoor wist ze dat er potentie zit in de buurt. “Veel mensen hebben een vooroordeel over de Bijlmer. Maar ik ken deze buurt en weet dat er juist veel kansen liggen. De kracht zit ‘m in de enorme diversiteit. Er zijn locals, zakenlui, toeristen. Alles door elkaar. Dat maakt het een bruisende plek.”

Twee nieuwe hotspots

Een paar straten verderop, aan het Bijlmerplein, zag ze kansen voor een nieuwe vestiging van 30ml Coffee & Food. Die opende eind 2020 en liep al snel zo goed dat meer ruimte welkom was. “Pal ernaast stond een pand leeg en ik besloot om daarnaar toe te verhuizen. Er was een flinke verbouwing voor nodig, maar ik ben blij dat ik de stap heb gezet. Ook op de grotere locatie was het direct een succes.” Het kleinere pand besloot ze om te bouwen tot bubbeltheebar. Die opende begin 2021 en ook die is uitgegroeid tot een echte hotspot.

Samenwerking met PIN Voorschot

De verbouwingen vergden flinke investeringen. “Daarvoor had ik een financiering nodig. Dat ging niet zonder slag of stoot, want het was coronatijd en geen bank durfde te investeren in een horecazaak.”

Toch lukte het, dankzij een samenwerking met PIN Voorschot. “Zij verstrekken je een financiering die je vervolgens aflost via je pintransacties. Daardoor hoef je geen geld opzij te leggen voor het aflossen en kun je je blijven focussen op het ondernemen.”

Monique van PIN Voorschot kent Faiza al langer. “We hebben jaren geleden kennis gemaakt en altijd sporadisch contact gehouden. Gelukkig dacht ze dus aan PIN Voorschot toen ze voor de zaak wat liquiditeiten kon gebruiken. Persoonlijk bijpraten en van alle plannen horen is fijn. Faiza is een krachtige vrouw met veel goede ideeën. Haar energie laat ons, haar zaak en haar klanten stralen.”

Verademing

Faiza belde Monique en binnen een paar werkdagen stond het geld op haar rekening. “Een verademing. Door het succes verliep de aflossing heel vlot en zonder dat ik er omkijken naar had.”

Voordat ze het wist belde Monique dat het bedrag bijna afgelost was en of ze nog iets voor haar kon betekenen. “Dat was zo, want ik wilde een extra investering doen. Ook dat was zó geregeld. Ik voel me daar heel prettig bij. Stel dat ik een nieuw idee heb, of er gebeurt iets onvoorziens, dan weet ik dat ik heel snel over een financiering kan beschikken en door kan blijven draaien.”

Laat je adviseren

Ben jij ook ondernemer en denk je: ik kan ook wel wat hulp van PIN Voorschot gebruiken? Dat kan! Salesmanager Monique Mesman adviseert je graag. Zij is bereikbaar via 06-24393927.

Bereken nu wat jouw mogelijkheden zijn met de rekentool.

 

Deze blogs vind je misschien ook interessant

Doe de Quickscan

Bekijk samen met ons door middel van vier simpele vragen of we je kunnen helpen.

Doe de Quickscan

In de media

Ervaringen ondernemers

En dat zijn slechts enkele van onze tevreden klanten! Onze klanten geven ons een 4,8 op Trustpilot!

Bekijk de beoordelingen
trustpilot-logo Beoordeling
4.9 313 beoordelingen

Partners