1833201413426750
Bel ons Bel ons
088 3880 880
Pinvoorschot
Vrijblijvend aanvragen

Diederik en Melle helpen ondernemers in Tilburg: ‘Schroom niet om over financiën te praten’

Het is bijna acht jaar geleden dat Diederik Werdmölder PIN Voorschot begon. Melle Koers was niet meteen overtuigd, maar zit inmiddels al een aantal jaar bij het bedrijf. Samen helpen zij mkb-ondernemers in onder andere Tilburg.

Dat doet PIN Voorschot met leningen die eenvoudig af te betalen zijn. Voor elke pin-transactie wordt er namelijk automatisch een deel afgelost. Als winkelier of horeca-eigenaar heb je er geen omkijken naar en als het even financieel tegenzit, los je dus ook weinig (of niets) af. Diederik en Melle vertellen meer over wat hen drijft om ondernemers te helpen.

Van notaris tot ondernemer

Diederik komt uit een familie van notarissen en vertelt: “Het lag in de lijn der verwachtingen dat ik ook notaris zou worden. Na twee jaar op een notariskantoor dacht ik: dit houd ik met geen mogelijkheid veertig jaar vol!” Hij werkte daarna onder andere in New York, op Curaçao en in Hong Kong. De liefde bracht hem terug naar Nederland en daar begon hij PIN Voorschot.

“Ik kende het concept uit Hong Kong en zag hier de behoefte bij de mkb’ers. Het was wel spannend, maar ik had er altijd van gedroomd een eigen onderneming op te zetten”, vertelt Diederik. Steeds meer winkeliers in en om Tilburg zijn bekend met PIN Voorschot. Diederik: “Het helpen van kleine ondernemers vind ik nog steeds fantastisch. Ik volg iedereen waar ik op bezoek ben geweest en ik krijg een warm gevoel van de positiviteit die ik terugkrijg van de ondernemers.”

Winkelier en wijnliefhebber

PIN Voorschot was ongeveer een jaar bezig toen Melle gevraagd werd of hij mee wilde doen. “In eerste instantie had ik er helemaal geen interesse in. Toen heb ik drie uur lang met Diederik koffie gedronken en gepraat en was ik om.” Wat het precies was, vindt hij lastig te duiden. Maar hij zit er niet voor niets nog steeds: “Ik hoor inmiddels bij het meubilair”, grapt hij.

“Ik kom helemaal niet uit de financiële wereld. Maar het snelle en het pionieren van het bedrijf sprak me wel aan.” Daarom komt Melle nu met enige regelmaat bij verschillende winkeliers met interesse in een lening van PIN Voorschot, zowel binnen Tilburg als daarbuiten. Het persoonlijk contact met de ondernemers staat voor het bedrijf op de eerste plaats.

Soms komt Melle bij winkels: “Zelf heb ik jarenlang als winkelier gewerkt, dus ik kan een aardig potje meepraten. Dan vragen ze ook wat ik denk.” Maar een heel ander soort bedrijfseigenaren vindt Melle ook leuk om te bezoeken. “Ik ben een echte wijnliefhebber. Ik vind het dan heerlijk om bij hoog aangeschreven horeca langs te gaan en daar te zien wat ze voor wijn hebben.”

Maak financiën bespreekbaar

Niet alleen voor winkeliers en horeca kan PIN Voorschot iets betekenen. Voor Melle gaat het ook niet alleen om zijn ervaring en mooie wijnen. “Je komt bij de cafetaria op de hoek en bij sterrenrestaurants. Het is aan mij om aan te voelen of zij de lening straks terug kunnen gaan betalen. Dat vind ik leuk: wat drijft die mensen nou, hoe werkt dat in hun hoofd?”

Niet alleen het achterhalen hoe iemand denkt, is wat Melle drijft. Hij gaat graag het gesprek aan en maakt het bespreekbaar. Dat is wat hem betreft ook belangrijk, zeker voor bedrijven die in zwaar weer zitten. “Elke ondernemer worstelt hiermee. Kleine en grote ondernemingen. Geld lenen vinden we nog steeds een beetje vies. Maar praat erover, maak het bespreekbaar!”, tipt Melle. Bovendien, voegt hij toe: “Door hulp te vragen kun je je onderneming door een zware tijd loodsen.”

Een lening bij PIN Voorschot

Diederik vertelt: “De helden van de winkelstraat zijn onze doelgroep: iedereen met een pinapparaat kan een lening bij ons afsluiten.” Een lening bij PIN Voorschot kun je afsluiten voor maximaal 50.000 euro. Die los je dan af met een percentage van je pin-omzet.

Ben jij of ken je een ondernemer die wel zo’n lening kan gebruiken? Melle gaat graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Check de website voor meer informatie over de mogelijkheden en voorwaarden. Wie weet komt Melle binnenkort bij jou op bezoek.

Deze blogs vind je misschien ook interessant

Doe de Quickscan

Bekijk samen met ons door middel van vier simpele vragen of we je kunnen helpen.

Doe de Quickscan

In de media

Ervaringen ondernemers

En dat zijn slechts enkele van onze tevreden klanten! Onze klanten geven ons een 4,8 op Trustpilot!

Bekijk de beoordelingen
trustpilot-logo Beoordeling
4.9 313 beoordelingen

Partners