1833201413426750
Bel ons Bel ons
088 3880 880
Pinvoorschot
Vrijblijvend aanvragen

Diederik en Karst helpen ondernemers in Nijmegen: ‘In het begin had ik 56 bankpasjes’

Het is bijna acht jaar geleden dat Diederik Werdmölder PIN Voorschot begon. Het duurde niet lang voordat Karst de Jong zich aansloot bij het bedrijf. Samen helpen zij mkb-ondernemers in onder andere Nijmegen.

Dat doet PIN Voorschot met leningen die eenvoudig af te betalen zijn. Voor elke pin-transactie wordt er namelijk automatisch een deel afgelost. Als winkelier of horeca-eigenaar heb je er geen omkijken naar en als het even financieel tegenzit, los je dus ook weinig (of niets) af. Diederik en Karst vertellen meer over wat hen drijft om ondernemers te helpen.

Van notaris tot ondernemer

Diederik komt uit een familie van notarissen en vertelt: “Het lag in de lijn der verwachtingen dat ik ook notaris zou worden. Na twee jaar op een notariskantoor dacht ik: dit houd ik met geen mogelijkheid veertig jaar vol!” Hij werkte daarna onder andere in New York, op Curaçao en in Hong Kong. De liefde bracht hem terug naar Nederland en daar begon hij PIN Voorschot.

“Ik kende het concept uit Hong Kong en zag hier de behoefte bij de mkb’ers. Het was wel spannend, maar ik had er altijd van gedroomd een eigen onderneming op te zetten”, vertelt Diederik. Steeds meer winkeliers in en om Nijmegen zijn bekend met PIN Voorschot. Diederik: “Het helpen van kleine ondernemers vind ik nog steeds fantastisch. Ik volg iedereen waar ik op bezoek ben geweest en ik krijg een warm gevoel van de positiviteit die ik terugkrijg van de ondernemers.”

Ondernemers met de voeten in de klei

Om die mkb-ondernemers is het ook Karst te doen. “Het geeft zoveel voldoening om de ondernemers, die met hun voeten in de klei staan, te helpen. Om te zien dat ze oprecht blij zijn dat een probleem voor ze is opgelost.” Het persoonlijk contact met de eigenaren staat voor het bedrijf op de eerste plaats. Bij PIN Voorschot hebben Karst en Diederik met allerlei winkels en bedrijven te maken. Karst: “Je leert iedere dag nieuwe ondernemingen kennen, soms zelfs nieuwe sectoren en natuurlijk nieuwe mensen. Dat vind ik het leukst.”

Karst gaat bij winkeliers langs die interesse hebben in een lening bij PIN Voorschot, zowel in als rondom Nijmegen. “Het is nu wel anders dan toen we begonnen”, vertelt hij. “Toen zaten ondernemers in de hoogtijdagen. Nu met corona en inflatie heb je soms te maken met mensen die in tranen zijn omdat hun bedrijf het misschien niet gaat redden.” Hij blijft enthousiast over zijn werk: “Ik ben niet weg te slaan!”

In het begin van PIN Voorschot

PIN Voorschot helpt veel verschillende soorten ondernemers met een lening: van horeca tot detailhandel en foodtrucks tot fietsenmakers. Inmiddels heeft het bedrijf enkele duizenden klanten en kennen steeds meer winkeliers in regio Nijmegen PIN Voorschot. Zij sluiten een lening af die wordt afgelost door een deel van de pin-omzet van de onderneming.

Dat gaat nu geheel automatisch – je hebt er helemaal geen omkijken naar. Maar in het begin was dat wel anders, vertelt Diederik: “Ondernemers openden een tweede rekening waar de pin-omzet op gestort werd. Ik haalde die bankpassen op en zat iedere dag handmatig het percentage over te maken. Na een tijdje had ik 56 pasjes en was ik daar iedere ochtend zo’n twee tot drie uur mee bezig.”

Leningen voor kleine ondernemers

Dat is nu niet meer nodig – gelukkig voor alle partijen. Voor de rest is het idee van PIN Voorschot hetzelfde gebleven: leningen tot 50.000 euro zijn af te sluiten en je lost deze af met een percentage van je pin-omzet. Diederik: “Onze doelgroep? De helden van de winkelstraat. Iedereen met een pinapparaat kan een lening bij ons afsluiten.”

Ken jij of ben jij zo’n ondernemer? Wie weet kan PIN Voorschot jou wel helpen met een lening en staat Karst binnenkort bij jou voor de deur. Lees meer over de mogelijkheden en voorwaarden op de site.

Deze blogs vind je misschien ook interessant

Doe de Quickscan

Bekijk samen met ons door middel van vier simpele vragen of we je kunnen helpen.

Doe de Quickscan

In de media

Ervaringen ondernemers

En dat zijn slechts enkele van onze tevreden klanten! Onze klanten geven ons een 4,8 op Trustpilot!

Bekijk de beoordelingen
trustpilot-logo Beoordeling
4.9 313 beoordelingen

Partners