1833201413426750
Bel ons Bel ons
088 3880 880
Pinvoorschot
Vrijblijvend aanvragen

Consumentenvertrouwen stijgt: Wat is de impact op jouw bedrijf?

Recente ING-data onthullen een positieve trend: consumenten zijn weer meer gaan uitgeven. In het vierde kwartaal van 2023 steeg de waarde van consumententransacties met 0,9% ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dit is een teken dat het consumentenvertrouwen zich herstelt – zowel in fysieke winkels als online.

Een veelbelovende trend

De stijging in consumentenuitgaven is significant omdat het de eerste keer in vier kwartalen is dat het toeneemt. Dit is niet alleen een bemoedigend signaal voor de economie, maar ook een directe kans voor ondernemers in zowel de detailhandel als de dienstensector.

 

Met name de foodsector zag een opmerkelijke stijging van 1,6% in pinomzet, terwijl non-foodwinkels en online aankopen respectievelijk met 0,4% en 1,3% groeiden.

Kansen voor ondernemers

De recente groei in consumentenuitgaven wijst op een echte toename in verkoopvolumes, in tegenstelling tot eerdere stijgingen in 2023 die vooral door inflatie werden veroorzaakt.

 

Deze trend, bevestigd door CBS-cijfers, markeert een belangrijk herstel in consumentenvertrouwen en -bestedingen. Het is voor ondernemingen daarom hét ideale moment om bijvoorbeeld je zaak uit te breiden, meer voorraad te kopen of apparatuur aan te schaffen.

PIN Voorschot: Jouw partner in groei

Bij PIN Voorschot begrijpen we dat toegang tot financiering essentieel is om deze kansen te grijpen. Of je nu je voorraad wilt uitbreiden of je winkelervaring wilt verbeteren, een PIN Voorschot kan je de benodigde financiële ruimte bieden. 

Met flexibele terugbetalingsvoorwaarden en een snelle verwerking, helpen we je graag om van deze positieve trend te profiteren en je onderneming naar een hoger niveau te tillen.

➡️ Benieuwd hoe een PIN Voorschot jouw onderneming kan ondersteunen? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek de mogelijkheden!

Deze blogs vind je misschien ook interessant

Doe de Quickscan

Bekijk samen met ons door middel van vier simpele vragen of we je kunnen helpen.

Doe de Quickscan

In de media

Ervaringen ondernemers

En dat zijn slechts enkele van onze tevreden klanten! Onze klanten geven ons een 4,8 op Trustpilot!

Bekijk de beoordelingen
trustpilot-logo Beoordeling
4.9 313 beoordelingen

Partners