emf

PIN Voorschot

Gastvrij in Dordrecht sinds 1972

Hij is 70 lentes jong en staat 7 dagen per week in zijn restaurant. Gewoon omdat hij dat het liefste doet. We spraken hierover met Ercole Gaetano. In 1972  waagde hij de sprong in het diepe en zette voet aan wal  in Nederland. Samen met zijn broer begon hij zeven jaar later restaurant Gaetano-Alexa in Dordrecht. Een begrip in de mooie stad onder de rook van Rotterdam.

Anno 2021 bestaat dit stukje Calabrië in Zuid-Holland nog steeds en is Ercole nog even druk als vroeger. Hij buigt zich over de administratie, houdt zich bezig met het personeel en maakt zelfs schoon. Alles dat moet gebeuren om zijn zaak spik en span te houden doet hij nog steeds.

De coronamaatregelen hakte er flink in bij Gaetano-Alexa. Ercole: ”Ik ben dit restaurant begonnen om een klein stukje van mijn geboortegrond Calabrië te introduceren in de Dordtse binnenstad. Gasten een fijne avond bezorgen met goed eten en lekker drinken is het mooiste wat er is. We hebben natuurlijk wel aan bezorgen gedaan, maar dat heeft toch minder glans dan gasten ontvangen.”

“Ondanks het feit dat wij onze maaltijden bleven bezorgen, bleven de kosten gewoon doorgaan. We verloren minimaal 75% van onze omzet, maar de huur, de lonen en de belastingen gingen gewoon door. Er bleef na het betalen van de vaste lasten eigenlijk niets meer over. Natuurlijk kregen we wel steun vanuit de overheid, maar dat was niet voldoende.”, vertelt de sympathieke restauranthouder.

Via Funding Options kwam Ercole in contact met PIN Voorschot voor de aanvraag van een financiering. “Accountmanager Melle nam snel contact met me op waardoor alles vlot geregeld was. Het contact was erg prettig en het geld stond binnen enkele werkdagen op onze rekening. Het aflossen vindt op een erg prettige manier plaats. Iedere dag gaat er een percentage van de pin omzet naar PIN Voorschot. Op deze manier los ik de lening weer af zonder dat ik er omkijken naar heb.”

Gaetano-Alex heeft inmiddels haar deuren weer kunnen openen en kunnen zowel binnen als op het terras weer gasten ontvangen. “Het is nog niet helemaal zoals het was, maar we kruipen langzaam weer naar het oude. Het gaat weer de goede kant op en daar zijn we hartstikke blij mee!”, vertelt Ercole. 

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt. Door onze site te gebruiken, stem je in met cookies.

Chat openen
Kan ik je helpen?
Chat met Pin Voorschot
Hallo. 👋
Kan ik je helpen?