emf

PIN Voorschot

diederik werdmolder

Een terugblik

Hoi Diederik, hoe kijk je terug op de uitzending van afgelopen zondag?

In de uitzending van afgelopen zondag was het prachtig om te zien dat zoveel verschillende bedrijven digitalisering inzetten om een beter te kunnen ondernemen. Er zaten veel creatieve oplossingen bij die getuigen van écht ondernemerschap. Je ziet direct hoe belangrijk het is om te investeren in technologie en daardoor efficiënter en met minder kosten hetzelfde of zelfs méér te kunnen bereiken.

In de uitzending geef je aan dat ondernemers moeten durven ondernemen. Hoe zie jij dat vanuit jouw financiële expertise?

Ik denk dat risico nemen onderdeel is van ondernemen. Vaak gaat het dan om een financieel risico. Ondernemen gaat uiteindelijk om geld verdienen en het is geen gegeven dat geld verdienen ook daadwerkelijk gaat lukken. Goed ondernemerschap kent twee belangrijke factoren: arbeid en kapitaal. Arbeid levert de ondernemer en zijn/haar medewerkers zelf, maar kapitaal is niet altijd voorhanden. Er zijn natuurlijk wel verschillende manieren om dit te verkrijgen. Je kunt bijvoorbeeld proberen om aandeelhouders te vinden die aandelenkapitaal in je bedrijf stoppen. Als dat niet lukt zijn er naast geld lenen bij de bank ook veel non bancaire financiers  waar het mogelijk is om een bedrijfslening af te sluiten.

Op geld lenen hoeft geen taboe te rusten. Het is een hulpmiddel om een goede onderneming op te bouwen. Bij durven te ondernemen hoort soms ook geld lenen. Voldoende kapitaal hoort bij goed ondernemerschap, zodat je kan doen waar je goed in bent: Ondernemen.

Welke service biedt PIN Voorschot aan ondernemers in deze tijd?

Het is een lastige tijd om als ondernemer geld te verdienen, ook in de fashion industrie.  Er komen minder mensen in de winkelstraat, zeker nu ze tussendoor geen kopje koffie kunnen drinken bij hun favoriete lunchcafé. Het is misschien lastig om je rekeningen te betalen in een periode waarin je minder omzet hebt dan in normale omstandigheden. Als je op een snelle en laagdrempelige manier wat geld kunt lenen om die rekeningen wél te kunnen betalen of om bijvoorbeeld die investering in het digitalisering van je zaak te doen, dan kun je bij ons terecht.

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt. Door onze site te gebruiken, stem je in met cookies.

Chat openen
1
Heb je hulp nodig?
Chat met Pin Voorschot
Hallo. 👋
Kunnen we je helpen?